perjantai 11. joulukuuta 2015

Toteutuivatko tavoitteet 2015?

 Postauksen kisakuvat ©MaiSu ja Karkki!

Viime vuoden lopussa kirjoitin blogiini muutamia tavoitteita tälle vuodelle. Nyt kurkataan, mitkä tavoitteet toteutuivat ja mitkä eivät! Toteutuneet ovat vihreällä ja mönkään menneet punaisella.

Hessu
"Kisailua vielä ensi vuoden helpoissa luokissa, jonka jälkeen jää jo luultavasti pappalomalle"
Niin, noh meni miten meni. :D Hessu sai paljon innostusta esteilyyn ja kehittyi todella paljon vuoden aikana! Eka kv meni rämistellen esteitä alas, mutta sen jälkeen suunta oli vain ylöspäin. Hese näytti upeita loikkia ja kehitteli itselleen hauskan pompputyylin. Poika klassasi vuoden aikana itsensä vaikealle suoralle ja kv mutkalle ja keräsi keskivaikeista muutamia ruusukkeita ja jopa pari voittoakin!
 
"Hyppisi vähemmän sähläten kisoissakin"
 Tämä toteutui mielestäni paremmin kuin hyvin! Hajut eivät saaneet enää Hessua säntäilemään radoillaan sinne tänne ja kaatelemaan estetolppia. Intoa oli silti useimmissa kisoissa!

12.7. Hessu elämänsä toisella kv suoralla, josta tuli sen elämän eka puhdas rata! :'D

"Temppujen harjoittelua kotona, myös uusien"
Temppuja nyt tulee aina tehtyä ton maailman ahneimman kanin kanssa, ja jos ei tehdä, niin se tulee esittämään niitä itse mulle saadakseen namia. Myös muutamaa uutta temppua harjoiteltiin, mutta niiden harjoittelu sitten vähän jäi, eikä Hessu osaa niistä enää montaakaan.

"Tietysti kaikilta vaivoilta säästyminen, eristyisesti tassuvaivoilta, joita tänä vuonna oli ihan tarpeeksi"
Harmillisesti mun täytyy todeta, että ei, tänäkään vuonna ei vältytty täysin tassuvaivoilta. Mutta tänä vuonna oli jo sentään paljon vähemmän niitä ja erittäin lievinä. 
 
Kesäkuussa Hessu kannatteli hiukan oikeaa etujalkaansa ja tossa marraskuussa ainoastaan istuessaan hiukan vasenta. Tämäkin taisi mennä jo ohi, mutta siis kaksi tälläistä outoa pikkiriikkistä jalanarkomisviikkoa tuli. Näiden takia ollaan soitettu monta kertaa eläinlääkärille ja vastaus on ollut useimmiten, että seurailkaa hetki lähteekö pois ja kipulääkettä päälle. Tämän pienen seurailuajan aikana vaivat ovat sitten aina kadonneet.
 
 
Hessun vuosi oli kokonaisuudessaan ihan onnistunut muutamia haavereita lukuunottamatta. Hessu on ehkä jo vähän rauhoittunut siitä nuoresta iloralliin singahdelleesta pojasta, mutta reipas, innokas ja ahne se on silti vieläkin!
 
Mella
"Klassautuminen myös suoralta keskivaikeeaan (tarvitaan vielä 1 klassauspiste)"
 Se nyt saatiin jo vuoden ekoissa kisoissa helmikuussa! XD
 
Mella kv mutkalla 16.5.2015

"Mahdollisimman useisiin kisoihin meno, mikä on oikeastaan mun tavoite. Kisailua toivottavasti pärjäten keskivaikeissa yhtä hyvin kun helpoissakin on pärjätty"
 Kyllä! Tänä vuonna tuli kierrettyä 16 kisat, kun taas viime vuonna niitä kertyi vain 5. 
Kv:ssa Mella pärjäsi upeasti ja napsi ruusukkeita lähes jokaisista kisoista! 


"Mieluiten jopa isompiin luokkiin klassautuminen, ei sitä koskaan tiedä :'D"
 Aliarvioin ehkä vähän tämän Mellan kisaamisen, sillä pomppihan hieno jänö itsensä molempiin eliitteihin ja sai klassauksen vuoden aikana jokaisesta radastaan! Upeita sijoituksiakin kertyi erityisesti keskivaikeista ja vaikeista luokista! Yksi eliitti suora ja yksi mutka ehdittiin kisata. Varsinkaan jälkimmäinen ei mennyt niin hyvin, sillä varmuutta tarvitaan eliittiin vielä vähän lisää. Katsotaan sitten ensi vuonna, alkaisiko sitä tulla pikkuhiljaa.


Mella SM-kisoissa vaikealla suoralla.

"Vielä enemmän luottamuksen kasvattamista ihmisiin"
 Tämäkin toteutui mielestäni hyvin, sillä Mella on nykyään tosi seurallinen ja on kaikessa touhussa mukana. Ääniä se säikkyy edelleen jonkun verran (esim. paistinpannua ja imuria), mutta sille ei voi oikein mitään, kun sisällä asuu. 
 
 
Ohhoh, Mellan kaikki tavoitteet toteutuivat! No mun mielestä sen vuosi menikin tosi hyvin. Ei mitään sairasteluja tai suurempia ongelmia. Kotona on joka päivä villi ja utelias ja kisoissakin on loistanut upeasti.♥
 
Minni
"Terveenä pysyminen"
Jos nyt oikein muistan, tämä tavoite toteutui ihan täysin! Minnille ei tullut mitään vaivoja koko vuoden aikana, eikä eläinlääkärilläkään tarvinnut käydä niin kuin viime vuonna.
 
"Pysyisi hyvässä massassa, muttei kuitenkaan lihoaisi"
 Tästä en ole niin varma, sllä Minni on ehkä jopa menettänyt massaa tämän vuoden aikana. Lihava se ei enää ole, vaikka siltä näyttääkin sille jääneen ison "nahkapussin" takia. Minni taitaa olla tällä hetkellä jopa hoikin meidän kaneista. Nyt sitten vaan yritetään parantaa tämä ongelma. 
 
 
"Onnellista kotipupun elämää Hessun kanssa"
 Hessun kanssa Minni viihtyy kyllä kotona hyvin ja menee joka paikkaan sen perässä. Kotipupu- kohta ei kuitenkaan toteutunut, sillä Minni pääsi näin 4-vuotiaana käymään ekaa kertaa muutamissa kisoissakin. Keväällä sillä oli niin hurjasti intoa esteilyyn, että pakkohan se oli ottaa kisoihin koittamaan onneaan. Kisat meni aluksi paremmin, kun olisin odottanut! Loppukesästä innostus lopahti, joten Minni kisasi ainakin toistaiseksi viimeiset kisansa 9.8.2015 Ypäjällä. 


"Temppujen harjoittelua ja vähän esteilyä kotona"
Temppuja tuli harjoiteltua Minnin kanssa varsinkin alkuvuodesta. Ollaan myös kokeiltu joitakin kertoja agilityä, mikä onkin paljastunut Minnin vahvuudeksi! Estehypystä kerroinkin jo äsken, mutta sitä tosiaan mentiin kisojen lisäksi melko vähän kotona.
 
Minnin vuosi oli siispä tavoitteiden puolesta melko onnistunut. Parin kuukauden päästä se täyttääkin jo hurjat 5 vuotta, mutta virtaa kyllä riittää edelleen! 
 
  ---
 
Tämän vuoden kisoista tulee myöhemmin videota. Teen myös postauksen ensi vuoden tavoitteista. Musta näitä oli ainakin kiva katsoa, että mitä on vuosi sitten odottanut/toivonut tapahtuvan tänä vuonna ja toteutuivatko ne ollenkaan.

6 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! :') Voisin itsekin tehdä postauksen vuoden 2016 tavoitteista.

    VastaaPoista
  2. Tää oli tosi hyvä ja mielenkiintoinen postaus!
    Sun kanit on pärjännyt kisoissa älyttömän hyvin ja on ollut mukava seurata teidän meininkiä blogin kautta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon ja kiva kuulla! :') Kanit on kyllä osanneet yllättää mut tänä vuonna monta kertaa taidoillaan!
      Ja sun upeita pupuja on myös ollut kiva seurata! 8)

      Poista
  3. Tosi kiva kun kanit ovat edistyneet näin hurjan paljon!

    VastaaPoista