keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

SM-kisat 2015!

 Postauksen kuvat ©Ada F., Vera L., Kira L., Emma L., Emma S ja Elsa.

Lauantaiaamuna lähdettiin vihdoinkin kohti Maskua, kanihypyn SM-kisoja 2015. Mukana oli kaikki kolme kania. Viikonloppu oli tosi mukava, mutta myös rankka.

Lauantaina olimme perillä ennen eliitin alkua ja laiteltiin siinä kaikki kamat paikoilleen. Mella pääsi taas komppariaitaukseen, kun se ei oikein viihdy boksissa pitkiä aikoja. Pian alkoikin helppo mutka, jossa annoin Elsan hypyttää molemmat lupat.

Minni
Mimu oli ekaa kertaa helpossa mutkassa, ennen on ollut vain suorissa. Minni oli kyllä päivän yllättäjä! Se hyppi ekan kierroksen 1 virheellä. Toiselta kierrokselta tuli hieno, vaikkakin vähän hidas, puhdas rata! Tämä riitti 8. sijaan eli Minnin ensimmäiseen ruusukkeeseen. :')





Hessu
Sitten oli Hessun vuoro kisata pitkästä aikaa myös helppoa mutkaa. Hessu hyppäsikin molemmat kierrokset reippaasti yhdellä virheellä, ja klassautui siis kv mutkalle! Videolla on eka kierros.




Mella
Mellalla oli ensin vaikea mutka. Ekan kierroksen se pomppi kivasti yhdellä virheellä, joka tuli uudelta pylväs(?) esteeltä. Toisen kierroksen alussa sattui heti tyhmä moka, kun yritin korjata, mutta Mel hyppäsikin ja vedin vahingossa hihnasta. Este rymähti alas ja jatkettiin matkaa. Mel eteni paremmin kuin ekalla kierroksella, mutta pudotti taas saman esteen kuin slloin. Kaksi virhettä siis toiselta kierrokselta. Sillä ei ole kuitenkaan mitään väliä, kun saatiin klassaus. Videolla eka kierros.






Sitten oli korkeushyppy, jossa Mel kisasi. Aloitettiin 55cm, joka meni kepeästi, kuten myös 60cm. Mella ei kuitenkaan pääsyt enää 65cm, mikä oli vähän outoa. Viimeksi korkeudessa se pomppasi kuitenkin 70cm. Mutta ei se mitään, ei aina voi onnistua!

 
Sitten kisapäivä päättyikin lauantain osalta ja majoittauduimme nukkumaan kisapaikalle. Iltaa vietimme hauskasti Aliasta pelaten ja grillimakkaraa syöden. Yö ei sitten niin mukava ollut, kun en saanut kovalla alustalla millään unta ja taisin nukkua vain muutaman tunnin.


Sunnuntaina aamupalan jälkeen aloiteltiin taas kisapäivää. Eliitin jälkeen oli kv suora, jossa meiltä oli Hessu.

Hessu
Hessu oli taas jo verkassa ihan liekeissä ja veti hienoja loikkia. Kv suoran eka kierros meni jo puhtaasti, hieno poika! Hessun toisen kierroksen alussa alkoi sitten sataa kaatamalla ja Hessu vihaa sadetta... Se teki kuitenkin ihan hienoja hyppyjä, mutta tiputti muistaakseni 4 estettä. Annoin sen edetä radan lähes itsestään, kun eka kierros meni jo niin hyvin. 6. sija ja toinen klassaus saatiin! Hessu on alkanut selkeästi oivaltaa noiden isompienkin esteiden päälle, eikä näytä ikä painavan, joten sen kanssa kisaillaan varmaan vielä tämä vuosi loppuun? Saa nähdä, riittääkö intoa.





Mella
Tytsy oli vaikeassa suorassa ja meni sen upeasti molemmilla kierroksilla! Ekalta kierrokselta tuli puhdas rata ja toiselta nopea ja hieno, yhden vauhtivirheen rata. Luokan voitto sieltä tuli ja 3. klassaus suoralta! Laitoin videolle molemmat kierrokset.




Viimeisenä luokkana oli pituushyppy, jossa Mel oli ekaa kertaa. Nyt kun miettii, olisin voinut ottaa kyllä Hessunkin kokeilemaan. Ehkä ensi kerralla sitten.

Kotona Mel on hypännyt pituutta tasan 2 kertaa eikä kummallakaan ole päässyt edes 130cm. Aloitin kisoissa pienellä riskillä metristä, mutta hienostihan se ylittyi. Niinkuin monet seuraavatkin pituudet. Kunnes olimme jo päässeet 190cm asti! Mel pääsi senkin hienosti! 200cm ei sitten enää mennyt ja vikalla yrityksellä tuli tyhmästi vähän huonot vauhdit, joten Mellalle jäi tulokseksi 190cm. Olen Mellaan kyllä tois tyytyväinen, ei se kotona noin paljoa ole hypännyt! :)






Huh huh, tulipas pitkä postaus. Kiva, jos jaksoit lukea tänne asti! Seuraavista kisoista ei ole vielä varmuutta, mutta kovasti tekisi mieli päästä Ypäjälle 9.8. Katsotaan nyt, saanko kyytiä.

2 kommenttia:

  1. Joskus uus peli aliasta! 8)
    Teillä meni tosi hienosti, Hessu on kyl silti paras! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep oli kyl hauskaa! 8) Ja Pullapoika ja kumppanit kiittää! :')

      Poista