perjantai 5. joulukuuta 2014

5. Luukku: Kuka on Mella?

Kerron teille nyt pidemmin Mellasta, että miksi ja miten sen hankin ja millainen se oikein on. Kyselyn mukaan te haluaisitte enemmän tekstipostauksia, joten tässä sellainen nyt tulee. :)

Meillä oli siis ennen kaksi kania, Minni ja Hessu. Aloin haaveilla kuitenkin kolmannesta kanista noin pari vuotta sitten. Aluksi ihastuin hollantilaisiin, mutta pian se muuttui esteristeytykseksi. En edes muista, mistä niistä ekan kerran kuulin, mutta eniten tähän vaikutti kaniblogit! Haaveilin myös kanista, jonka kanssa voisi mennä estekisoihin, kun Hessukaan ei silloin vielä hyppinyt tarpeeksi hyvin. Pyysin kauniisti kinusin kolmatta kania n. vuoden. Lopulta vanhemmat suostuivat ja olin niin iloinen! Silloin oli tämän vuoden tammikuu, jolloin oli myös mun 15v synttärit, joten sain luvan siihen vähän niinkun synttärilahjaksi.

Katselin poikueita, joita oli tulossa ja varasimme alustavasti poikasen. Poikasten synnyttyä ja kasvettua valitsimme kahdesta tytöstä Lavella's Electroheartin. Mietin kutsumanimeä pitkään ja mun kaveri ehdotti Mellaa, joka kuulosti kivalta, joten otin sen.
 c. Maija Suni

Mella matkaa meille :)
Huhtikuussa Mella saapuikin jo kotiin ja se hurmasi heti meidät kaikki! Jo ensimmäisinä päivinä se tutki uteliaana paikkoja, heitteli iloloikkia ja antoi pusuja. :3 Se osasi myös heti käyttää vessalaatikkoa. Mella näytti päivä päivältä enemmän kuinka ihana se on luonteeltaan.



Käyhän se noinkin :'D

 Kesäkuussa Mella oli jo 4kk vanha ja oli aika kokeilla ekaa kertaa esteitä. Muistatte varmaan, että aluksi Mella sähläsi ja meni joka suuntaan eikä hyppimisestä tullut oikein mitään. Kasvettuaan Mella kuitenkin rauhoittui ja alkoi hyppiä tosi hyvin!


Jo ekoissa kisoissaan Mella hyppi tosi kivasti yhdeen virheen radan ja sijoittui kolmanneksi! Olin tosi tyytyväinen pieneen vauvaan. :)


Nyt kerron Mellasta nykyään ja yleisesti.
Mella on edelleenkin ihan mahtavan luonteinen. Lueskelin yksi päivä mun viime vuoden joulukalenterista Unelmieni kani- luukkua. Mella vastaa oikeastaan ihan täysin kania, jota siinä kuvailin! Tässä pieni ote siitä luukusta:

"Mun unelmien kani olisi siis esteristeytys naaras. Sen väri/kuvio voisi olla mikä tahansa viittakuvio, x-kirjava tai muu kuviollinen. Mieluisin mulle olisi ehkäpä ruskea- tai keltamusta japanilainen viittakuvio. Myös valkomusta japanilainen olisi tosi kiva!
 Luonteeltaan se olisi vilkas ja vauhdikas ja se heittelisi aina välillä iloloikkia, mutta se antaisi kumminkin pitää sylissä hoitotoimenpiteiden ajan. Se myös nauttisi silityksistä ja rapsutuksista. Se tykkäisi hyppiä esteitä, eikä olisi kauhean pelokas, jos sen kanssa menisi siis estekisoihin. Ai niin, sitten se tietysti osaisi käyttää wc-laatikkoa, eikä sottaisi joka paikkaa! ;D"


Voin oikeastaan sanoa, että siinä oli aika kattava kuvaus Mellasta! Mutta vähän lisäystä kuitenkin. Mella on todella utelias ja rohkea kani. Se tunkee nokkansa ihan joka paikkaan. Se on myös alkanut hyppimään esteitä paremmin kuin olisin uskonut. Sillä on radoilla kivasti vauhtia, mikä on toisinaan mutkaradoilla haaste, kun taas suorilla ei ollenkaan. Mella käyttää myös kroppaansa tosi kivasti esteillä.
  

Ensi viikon lauantaina tulee Mellan viidennet kisat ja tämän vuoden viimeiset. Tänä vuonna ei päästy kovin moniin kisoihin, joten Mella ei ehtinyt vielä klassautua helpoista pois. Mutta katsotaan nyt, tuleeko mutkalta se vika klassaus ensi viikolla. Ensi vuodelle sitten jää KV- luokat! :)


Tässä postauksessa on ylistetty nyt Mellan hyviä puolia niin paljon, että on pakko sanoa pari huonoakin.
Mella on hiukan säikky. Se saattaa olla ihan rento kuullessaan jonkun tosi kovan äänen, mutta säikkyy pieniä ja hiljaisia ääniä. Esim. paistinpannun sihinä ja videoita katsellessa kuuluva ääni saattaa olla hurjan pelottava, kun taas kovaääninen hiustenkuivaaja ei ollenkaan.
Toinen huono on ehkä se, kun Mella on niin energinen, että se haluaisi yölläkin häkistä pois juoksemaan ja puree kaltereita. Se on jopa pari kertaa hypännyt pois 90cm korkeasta aitauksestaan...

55cm :)
Mella on ollut meillä 8kk ja siinä ajassa siitä on tullut mulle toosi tärkeä. On se vaan mahtava pupu. Onneksi meillä on vielä monta yhteistä vuotta edessä! :)

---

Tulipas pitkä postaus. Jaksoiko joku lukea kokonaan? Haluaisitko kuulla pidemmin muistakin pupuistani? :)

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! :) Ja tuo tokavika kuva on tosi hieno!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus ja kivaa luettavaa. Mella on kyllä hieno kani!
    Tuutte vissiinki siis Humppilaan, siellä nähdään! :)

    VastaaPoista